Tina Turner
“Moja ljubavna priča”

Kada čujem ime Tine Tarner, pomislim na neverovatnu snagu žene, na izvanredan talenat i harizmu, na lepotu, energiju, na hrabrost, odvažnost i borbu. Žena je kojoj sam se oduvek divila, a nakon čitanja njene autobiografije “Moja ljubavna priča”, još više!

Tina je rođena kao Anna Mae. Odrasla je uz veliki nedostatak majčinske ljubavi. Taj nedostatak pratio ju je celi život. Majka je uvek bila naklonjenija sestri Allin, a sestra je, uprkos tome osećala rivalstvo prema Anne.

Anne je Imala problema sa učenjem i, samim tim, strah od javnog izlaganja pred školskom tablom. Kada je postala poznata, škola u kojoj se borila sa tim strahom, postala je muzej posvećen Tini Turner i njenom stvaralaštvu. Na taj način svoj otrov pretvorila je u lek.

Tinin glas je bio njen dar i uvek je znala kako da ga iskoristi. To je bila njena sigurna zona. Pevanje joj je bilo prirodno i lagano. S tim je rođena. 

Uvek je živela u strahu da će one koje zavoli, izgubiti. Najpre je izgubila majku, kada ju je napustila, odselivši se, zatim voljenu rođaku Margaret koja je poginula u automobilskoj nesreći, potom Harija, prvog momka koji joj je slomio srce zbog druge devojke, baku Georgie koja joj je nadoknađivala maminu ljubav i Hendersonove koji su joj pružili dom i toplinu koji su joj nedostajali. Nikada se nije osećala dovoljno voljeno, čak je mislila da joj to pravo ni ne pripada.

Zaljubila se u mladog muzičara Raymonda Hilla, sa njime zatrudnela i sa osamnaest godina rodila dete.

Ikea je upoznala preko svoje sestre Allin koja se zabavljala sa momkom iz njegovog benda. Na prvi pogled nisu se dopali jedno drugom. Ike je bio stariji, oženjen, dobar muzičar i važio je za opasnog momka. A Anne je bila samo mlađa, mršava i neupadljiva Allinina sestra. Sve dok nije zapevala. 

Ikea i Anne privukla je jedno drugom muzika, a ne muško-ženske stvari. On je u Anne video zlatnu koku i još jedan u nizu ženskih trofeja. Počeo je da je poseduje, prisvaja, zlostavlja i izrabljuje počevši od estradnog imena koje joj je nametnuo “Tina Turner” do psihičke i fizičke kontrole. 

Iako je Ike uvek tvrdio da ga Tina sputava, zapravo je on nju i to svakim udarcem u njeno telo i samopouzdanje. Bez njega mogla se vinuti u visine. I to je i uradila. Bezglavo je pobegla nakon jedne tuče pred sam veliki koncert, toliko je trčala u strahu da je ne sustigne da je opasnost auto-puta nije sprečila da ga pretrči i na taj suludi način prokrči sebi novi put, put slobode i samostalnog zasluženog uspeha.

A onda joj se na turneji desio jedan čarobni susret koji joj je promenio život. Susret sa Erwinom.

Nakon toliko tuge, nakon što je mislila da ljubav nikada neće biti deo njenog života, ljubav je bila svuda oko nje. U srcu, u domu, na stadionima, na bini, na ulici.. Tinin život kreće u potpuno drugom smeru, u mirnoj atmosferi evropskog doma, uz čoveka koji je uz nju i u dobru i u zlu i koji bi dao pola svoga zdravlja, kako bi sačuvao njen život i njihovu ljubav.

Važno je čuti Tininu životnu priču! Ovo je prilika da se Tina lično obrati zlostavljanim ženama i da ih ohrabri da preduzmu nešto u vezi sa sopstvenom situacijom!

„Ništa ne može biti gore od ovoga što sada proživljavate. Ako ustanete i odete, ako se uzdignete iznad pepela, život će se pred vama otvoriti. Ali morate to učiniti na svoj način. Znate, ja sam svoj život živela kako sam jedino i znala, a to je dobro ispalo. Nikad nisam mislila da ću imati uticaja na nekoga drugoga, ali sretna sam što život poput moga može biti inspiracija drugima.”

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

 

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]