Guzelj Jahina
“Zulejha otvara oči”

Ne pamtim kada sam čitala ovako lepu književnost! “Zulejha otvara oči” me je ostavila potpuno bez daha, oduvala me svojom snagom i veličinom napisane reči. Guzelj Jahina je u svojoj 38. godini napisala ovaj roman, i to prvenac, a moj osećaj je da su mudrost i iskustvo pisanja u njoj stari barem 138 godina. Na momente sam se ježila od glave do pete i spuštala knjigu na kolena kako bih udahnula i zadržala te moćne slike što duže u svojoj glavi. Tako je bilo i kada sam pročitala poslednju stranicu knjige. Onaj osećaj, neprepričivosti….trenutak lepote i radosti!

Priča o glavnoj junakinji, tatarskoj seljanki Zulejhi, pogodiće vas pravo u srce. Sa jedne strane prepuna je smrti, tuge i patnje, a sa druge ljubavi i života. Zulejhina slabost i snaga u pokornom braku i u sibirskom radnom logoru vredni su divljenja. Ovaj roman slavi hrabrost, ljubav i nežnost u paklu na zemlji.

Poklanjam se pred autorkom i njenim delom. Od srca se radujem vašem druženju, čuđenju, divljenju, ježenju, plakanju i smejanju sa Zulejhom.

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

Dodajte komentar

© 2022. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]