Rendi Ingermanson
“Kako napisati roman”

Pisanje je oslobađajući proces, ali pisati i napisati roman nije isto. Svako ko je pokušao bilo šta da napiše, zna da je za to potrebna dobra priprema pre pisanja, apsolutna posvećenost, uživljavanje u karaktere i priču, neprestano menjanje i preoblikovanje scena, kao i neverovatno strpljenje.

“Kako napisati roman” Rendi Ingermansona je knjiga koja ima samo jedan cilj, a to je da vam pomogne da otključate kreativnu čaroliju u sebi i napišete dobar i zanimljiv roman. 

Čak i ako već imate napisan roman, ova knjiga vam može pomoći da ga poboljšate.

Sama struktura ove knjige je kreativna. Kroz lik Zlatokose koja želi da napiše roman i likove njenih mentora Medveda, Medvedice, Medvedića i Velikog Zlog Vuka, otkrivaju nam se metode pisanja romana. Od početne ideje do sjajnog i zanimljivog dela, kroz Zlatokosino iskustvo, otkrićemo kako da brzo i efikasno uobličimo svoje ideje. 

Da bismo to uspeli za početak treba da odredimo svoju čitalačku publiku tj. ciljnu grupu, kako bismo znali šta oni žele da dobiju čitanjem naše knjige. Zatim treba napisati jednu moćnu scenu. A za to nam je potrebna emotivno snažna tema koju bi naša čitalačka publika volela. Ako možemo da napišemo jednu moćnu, emotivno snažnu scenu, onda ih možemo napisati i sto , a tako nastaje roman. 

Rendi Ingermanson daje ove i niz drugih odličnih saveta kako da se pisci rasterete brige kako će se svi delovi knjige uklopiti u celinu i daje im smernice ka neograničenim potencijalima kreativnosti.

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]