Matthew McConaughey
“Zelena svjetla”

Matthew McConaughey je moja holivudska simpatija i baš sam želela da pročitam priču njegovog života “Zelena svjetla”. Na tome mogu da zahvalim mojoj dragoj Alis Marić. I da li sam potvrdila utisak koji sam imala o njemu, u skladu sa očekivanjima, jesam. 

Mislim da je ovo jedini put u životu kada sam poželela da sam radije slušala audio knjigu, nego što sam je čitala. Ali dinamika pisanja i događaji doprineli su tome da su Matthewov glas i dikcija konstantno odjekivali, a ja sam se ludo smejala i zabavila.

Svoje intimne dugogodišnje zapise, Matthew je pretvorio u ovu knjigu. Ova biografija se razlikuje od drugih koje sam skoro čitala. Ona je prilično otvorena i lična, ali baš otvorena. Prepuna je detalja iz privatnog života o kojima drugi ne pričaju. Ali Matthew je takav, on sve radi na svoj način i briga ga šta drugi misle o njemu. Prepun je samopouzdanja, odlučan, rešen i nezaustavljiv. Veliki je ljubitelj prirode, pasa i dobrih ljudi. Zrači harizmom koja je zaista posebna. 

Zabavne su mi bile priče o njegovom putu glumca, porodičnim i ljubavnim izazovima, ali sam nekako preskakala njegova promišljanja i usputne zabeleške o životu, nisu mi bile korisne. Njegova upornost je ono što mi je ostavilo najveći utisak jer kada god su mu se u životu palila žuta i crvena svetla, nije odustajao, nego ih je na sve moguće načine pretvarao u zelena i ostvarivao svoje namere. Upravo ta Matthewova rešenost i istrajnost u tome da promeni glumačke okvire u koje ga je industrija stavila i da odbija uloge u romantičnim filmovima kako bi se pokazao i u drugim rolama, ono je što je inspirativno i za divljenje.

Ne očekujte visoku književnost i lekcije koje će vam promeniti život, ali bićete nadahnuti, ludo ćete se zabaviti i nasmejati do suza.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]