Alehandro Palomas
“Pas”

Roman “Pas”, drugi deo trilogije Alehandra Palomasa, dirljiva je priča o Amaliji, njenoj deci, ali i o još jednom ključnom članu porodice – psu.

Nekoliko godina nakon događaja iz prvog romana “Majka”, članovi ove porodice prolaze kroz nove brodolome. Palomas i u ovoj knjizi istražuje značaj prisnosti i odanosti u životnim olujama.

Amalijin sin Fer suočava se s nizom razočaranja i ostavljanja, uključujući rastanak sa partnerom Andresom i smrt voljenog psa, Maksa. Kako bi pomogla da prebrodi tugu, Amalija sinu poklanja novog psa, R-a. Iako je u početku pružao otpor povezivanju, Fer počinje da oseća kako mu se život ponovo vraća u ravnotežu. U R-u pronalazi svoj dom. On postaje ne samo njegov saputnik, već i simbol novog početka. Pored R-a, Fer se osećao da je sve kako treba da bude. On ga je spasio jer je osvestio da nikada ne bi mogao da liši sebe života i da izneveri R-a ostavivši ga samog. Postignut je savez među njima i nije se smeo izneveriti.

I ostali članovi porodice vode svoje bitke. Majka Amalija se suočava sa greškama svoje prošlosti, želi da ih ispravi i održi porodicu na okupu. A stigle su je i godine i slabosti koje idu s njima. Ćerka Ema se suočava sa gubitkom partnerke Sare, a Silvija i njen novi partner Džon planiraju da se odsele na drugi kraj sveta.

Svi oni plove morem života u svom čamcu za spasavanje, uprkos olujama i brodolomima koji ih neprestano izazivaju. Oni zajedno uspevaju da veslaju protiv struje, da pregrupišu svoje snage i prevaziđu sve prepreke.

Uživaćete u ovoj emotivnoj priči o ljubavi, gubicima i obnovljenoj nadi. Podsetićete se kako su bliskost i zajedništvo ključne snage koje nas drže na okupu u najtežim trenucima.

Ukoliko niste lično doživeli snagu veze sa psom, poželećete da imate to božanstveno biće koje spasava naše živote.

Jedna Zaza spasila je moj.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]