Adam Grant
“Originalni”

Ideje su vrlo krhke, ako ih ne realizujemo, one ostaju samo senke naših sećanja. A možda su mogle da promene svet.

Svako je nekada pomislio da ima dobru, originalnu ideju. Vrlo smo pristrasni prema svojim idejama i teško je realno ih proceniti. Vrhunski umetnici i drugi kreatori znali su da naprave na desetine hiljada dela, da bi neka od njih ostala upamćena. Mnogi su nailazili na odbijanje javnosti ili uopšte odbijanja realizacije te ideje. Ali upornost i istrajnost je karakteristika onih koji su verovali u svoje ideje i sproveli ih u delo. 

Skloni smo tome da mislimo da su potrebni veliki rizici da bismo kreirali i realizovali dobre ideje. Grant u svojoj knjizi “Originalni” osporava ovo uverenje iznoseći naučnu studiju koja pokazuje da najuspešniji preduzetnici nisu oni koji najviše rizikuju.

Adam Grant kaže da je originalnost u unapređenju ideje koja je relativno neobična i ima potencijal da se poboljša. Da bismo bili originalni, ne treba da budemo prvi, treba samo da budemo drugačiji i bolji. 

Knjiga “Originalni” daje nam savete zasnovane na naučnim činjenicama o tome kako biti kreativan i kako prevazići prepreke za sprovođenje svojih ideja u stvarnom svetu.

Biti originalan nije lako, ali je najbolji način da poboljšamo i promenimo svet oko nas.

Grantova knjiga “Originalni” je poziv na akciju da krenete putevima manje hodanim, kako biste pomerili granice i promenili ovaj svet.

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]