Elif Šafak
“Crno mleko”

Sjajna knjiga za sve žene koje se brinu kako će uspostaviti balans između života majke i karijere. I ne samo za one koje planiraju dete, nego i za sve koje su već prošle kroz to.

“Crno mleko” je intimna ispovest Elif Šafak o njenoj unutrašnjoj borbi i želji da bude majka, ali i strahu da ne izgubi identitet pisca. Pišući jednostavnim jezikom, toplo i duhovito, Elif nas vodi kroz svoje iskustvo majčinstva, postporođajne depresije, ali i kroz iskustva najpoznatijih spisateljica koje su prolazile kroz slične ili iste izazove. Piše o njihovim ljubavima, promašajima, uspesima i porazima u majčinstvu i u partnerstvu. 

Ono što se meni dopalo u ovoj knjizi je to što sam shvatila da bile uspešne ili ne, na kraju dana mi smo samo žene kojima je data biološka uloga majke, ali i mnogo, mnogo više od toga. Data nam je kompleksna emotivna priroda gde je spektar emocija toliko širok da muško biće nema kapacitet ni da ga sagleda, a kamoli razume. Data nam je moć zapažanja, tumačenja i istančane intuicije. Sve ovo nas čini snažnim i slabim u isto vreme. I sve, ali sve mi, prolazimo kroz isto. Zato žena ženu najbolje razume.

Zato je “Crno mleko” knjiga u kojoj ćete uživati, pronaći se i bolje razumeti svoju žensku prirodu.

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

© 2023. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]