Viktor Frankl
“Zašto se niste ubili”

Kako ništa u životu nije slučajno, tako nije slučajno ni to što mi je Franklova knjiga “ Zašto se niste ubili” dospela u ruke odmah nakon čitanja knjige “Zgažene bulke”. Centralni dogadjaj obe knjige je najveći zločin u istoriji čovečanstva- stradanje Jevreja u koncentracionom logoru, Aušvic.

Iako naslov zvući zastrašujuće, ako razmislite i upitate se zašto se niste ubili u najtežem trenutku svog života, iz vas će izaći odgovori koji daju smisao vašem životu, oni koji ga čine vrednim življenja, oni koji vas uzdignu iz besmisla, tuge, tragedije..

“Zašto se niste ubili” je knjiga o životu koja nam ukazuje na to da život ne samo da ima smisao, nego i da ga zadržava u svim uslovima i okolnostima.

Viktor Frankl je poznati prihijatar koji je proveo tri ratne godine u Aušvicu i izgubio sve svoje najdraže i uprkos strahotama koje je nosila svakodnevica logora, on je uspevao da pronadje smisao u svakom danu. Jednostavno i preiskreno piše o svojim ličnim iskustvima i nemoguće je ne poverovati toj ogoljenoj iskrenosti. Lekcije koje je naučio bile su teške, ali su imale viši smisao, da se pretoče u ovu knjigu koja je nastala za samo 9 dana i da pomogne milionima drugih ljudi suočenih sa patnjom u sasvim drugačijim situacijama. 

Ponekad život stavi pred nas bolna iskustva, patnju, bolest..i umesto da očajavamo zbog situacije koju ne možemo da promenimo, ova knjiga nas uči da smo tada izazvani da menjamo sebe.

 

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

© 2023. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]