Vanesa Monfort
“Žene koje kupuju cveće”

Obožavam cveće! Odrasla sam u poljima ruža i lala ispred naše kuće, budući da mi se deda bavio baštovanstvom, tata je nasledio tu ljubav u kojoj nas je i odgajao.Terasa i stan su mi prepuni cveća, deca kažu da ću ih pretvoriti u džunglu, ali to me ne sprečava da dovlačim još i još. Vikend ne može da prođe bez kupovine svežeg cveća na pijaci jer uvek volim da ga imam na stolu, smiruje me i raduje.

Ne čudi onda zašto mi je knjiga “Žene koje kupuju cveće” Vanese Monfort zapala za oko. Pre nego što vam ukratko prenesem svoj doživljaj, moram da priznam da sam imala velika očekivanja i da nisu u potpunosti ispunjena, kao i da nisam baš u skladu sa svim milenijalkama koje su glavni akteri ove priče. Uprkos svemu tome, knjigu sam pročitala brzo i sa lakoćom, a neke duboke rečenice navele su me na promišljanje o životu i vredelo ih je zapisati.

Pet žena, junakinja ove romantične i uzbudljive priče povezuje cvećara “Anđeoski vrt”, u centru Madrida, koja ima posebnu energiju. Sve one kupuju cveće, ali svaka sa različitim ciljem. Prva za svoju tajnu ljubav, druga za svoju kancelariju, treća kako bi ga slikala, četvrta za klijente i peta, za pokojnika.

Marina ostaje udovica u svojim četrdesetim godinama i potpuno gubi kontrolu nad svojim životom. Zapošljava se u cvećari “Anđeoski vrt”, koju vodi mudra i tajanstvena Olivija. I nije samo ona ta koja u cvećari traži putokaz u svom životu. Olivija pod svoje isceljujuće okrilje okuplja i Auroru, naviklu na patnju, Galu, koja se plaši starenja, Viktoriju, ostvarenu majku, ali nezadovoljnu ženu i Kasandru, kojoj je posao na prvom mestu u životu. Sve one su na životnim prekretnicama i ovo prijateljstvo će ih osnažiti da ponovo čvrsto uhvate kormilo svog života i sigurno i bezbedno njime plove.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

 

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]