Sofija Rej
“Čekaj me na poslednjoj stranici”

“Čekaj me na poslednjoj stranici” Sofije Rej je roman za sve one koji u knjigama traže istine, a često nailaze na još pitanja i za one koji čitajući knjige, čitaju zapravo sebe. 

Mene je ova knjiga neverovatno podsetila na knjigu “Drugi život počinje kada shvatiš da imaš samo jedan” Rafael Žordana po tome kako efikasne i jednostavne metode koje su nam dostupne u svakodnevnom životu mogu da nam pomognu da živimo lepši i ispunjeniji život. U ovom slučaju ta metoda je moja omiljena – čitanje knjiga i traženje odgovora na različite životne dileme na osnovu iskustva likova u izmišljenim ili realnim pričama. 

Knjiga u osnovi ima izuzetno laganu priču o devojci Silviji koja je u vezi sa pogrešnim muškarcem, oženjenim čovekom, Alenom, zbog čega se ona oseća slabo, ograničeno, nesrećno i zaglavljeno u svom životu. Kada je najbolja prijateljica nagovori da ode kod psihoterapeuta koji leči pomoću književnosti, ona će otvoriti zaglavljena vrata svoje duše, osvestiti svoje greške i otvoriti širom srce za nove i bolje životne izbore.

Kada smo sa pogrešnim osobama, partnerima, poznanicima, i sami postajemo nezadovoljni i nesrećni. Knjige nam pružaju mogućnost da iz iskustva drugih ljudi, naučimo puno toga o sebi. Svaka pročitana knjiga u našem životu, iako izbledi sećanje na njen sadržaj, ostavlja neizbrisiv trag na našoj duši i gradi nas kao ličnosti. Neke knjige nas leče, neke osvešćuju i pokreću na akciju, a neke nas prosto samo zabave.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]