Sofija Lundberj
“Crveni adresar”

Život je niz dragocenih sećanja sačinjenih od sastanaka, rastanaka, radosti i tuga, a Sofija Lundberj je uspela sve da ih utka u jedinstvenu priču u svojoj toploj knjizi “Crveni adresar” koju ćete voleti.

Doris je devedeset šestogodišnja žena koja je u crveni adresar sažela skoro celi svoj život navodeći imena ljudi koji su ga dotakli i događaje u vezi sa njima. Većina ili bolje reći svi su sada pokojni. Imena su ostala jedini fizički trag onih čije je osmehe i oči Doris počela da zaboravlja. 

Paralelno pratimo dve priče, iščitavajući crveni adresar. Jednu iz prošlosti koja prati Dorisin život sa svim imenima koja su dolazila i odlazila iz njega, koja su joj lomila srce i dovodila je do suza i koja su joj postajala ljubavnici ili neprijatelji i druga, sadašnja, gde je Doris starica koja polako napušta ovaj svet i koja poklanja sva svoja sećanja unuci svoje sestre, jedinoj bliskoj i živoj osobi, Dženi.

Sudbina je vodila Doris od Švedske, preko Francuske i Amerike nazad u Evropu, a sve u potrazi za onim što je najvrednije na početku i na posletku-ljubavlju. Doris je ne samo Dženi, nego i svima nama ostavila jasnu poruku kako da živimo da na kraju ni za čim ne žalimo. Jesmo li dovoljno voleli?

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

© 2023. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]