Slavoljub Stanković
“The Box”

“The Box” Slavoljuba Stankovića je knjiga koja napisana pre 12 godina, a sada je doživela reizdanje zbog teme koja je, nažalost, i danas aktuelna, a to su selidbe iz Srbije.

Glavni akteri ovog romana su momci koji rade u pakerskoj kompaniji. Budući da se radnja dešava devedesetih kada su Srbiji uvedene sankcije, ambasadori se, radi svoje bezbednosti, pakuju i odlaze iz naše zemlje. Tok radnje, bez velikih zapleta, pratimo kroz dijaloge pakera, slikajući karaktere ljudi iz zemalja čije ambasadore pakuju, stanje društva, svest mladih zatočenih/zapakovanih u zemlji koja je u političkom, ekonomskom i egzistencijalnom rasulu. Pakovanje je predstavljeno u pravom, ali i prenesenom značenju, jer kako kaže Slavoljub sve je pakovanje i ono što pričamo i ono što radimo i ono kako se predstavljamo pa i pisanje knjige je pakovanje..

Dijalozi se uglavnom vode na engleskom i ako niste poznavaoci engleskog jezika, biće vam teško da je čitate. A to je definitivno knjizi dalo kontrastni ton otvorenosti ka svetu koji je zatvoren prema nama. 

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

© 2023. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]