Slavenka Drakulić
“Nevidljiva žena i druge priče”

Starost – stanica na koju ćemo svi neminovno stići na svom putovanju! Tema o kojoj se ćuti. Gledajući iz perspektive dvadesetogodišnjakinje starost mi je delovala kao svet koji je daleko, daleko od mene. Sa trideset sam već promenila perspektivu prema starijim ljudima i njihovim godinama. Tada su mi i oni u pedesetim bili “mladi”. Četrdesete su mi donele neverovatnu sigurnost na vlastitom planu, ali i strah od te stanice ka kojoj idem, na kojoj postajemo nevidljivi.

Zbirka pripovedaka “Nevidljiva žena i druge priče” govori upravo o tom trenutku kada postajemo nebitni i nevidljivi većem delu našeg sveta, a u nekim slučajevima i celom svetu. Kroz šesnaest sjajnih priča, duboko intimnih, Slavenka će vas prošetati kroz svet zaboravnosti, slabosti, tanke kože bez mišića, sede kose, stida, gubitka životnog partnera, bolesti, nemoći, sporih i nesigurnih koraka ka ne baš perspektivnoj budućnosti.

Pripovedano iz različitih vizura ostarelih osoba, njihove dece i okoline, slika starenja ostaviće dubok trag na vas. Smejaćete se, rastužiti se, ali i preispitati da li živite istinito i u skladu sa sobom tako da se u starosti ne pitate i ne žalite ni za čim. 

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]