Patrik Devit
“Braća Sisters”

Prezadovoljna sam svojim čitalačkim izletom u drugi žanr. Ljubitelji klasičnog vesterna i oni koji to nisu neminovno će uživati čitajući “Braću Sisters” Patrika Devita.

Priča nas vodi na Divlji zapad u vreme kada je posao plaćenog ubice, kao i svaki drugi posao, kada su revolver za pojasom, šešir i mamuze deo odevne kombinacije, a ljudski život potcenjen. Eli i Čarli su čuvena braća Sisters. Oni su plaćenici koji rade po nalogu moćnog čoveka, Komodora. Svaki zadatak izvršavaju sa lakoćom, ostavljajući za sobom niz kolateralnih žrtava. Kada braća dobiju zadatak da ubiju izvesnog Hermana Kermita Vorma i Komodor imenuje Čarlija za šefa, sve postaje mnogo teže. Eli počinje da se preispituje u vezi sa moralnim aspektom posla od kog žive, sopstvene budućnosti i svog odnosa sa bratom. Njihov pohod na Vorma nas vodi na put od Oregona do Kalifornije kroz zemlju koju je zahvatila zlatna groznica upoznajući niz sjajno razrađenih likova.

”Braća Sisters” je zabavan vestern prepun crnog humora koji će vas ujedno nasmejati i uznemiriti. Priča nas vodi od komedije do tragedije, od dobra do zla i nazad na putu pronalaska braće Sisters i spasenja njihovih duša.

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]