Mjuriel Barberi
“Otmenost ježa“

Očarana sam “Otmenošću ježa”. Ovo je jedna od onih knjiga u čijem svetu živite i nosite taj osećaj još dugo, dugo nakon čitanja.

“Otmenost ježa“ je čudesna knjiga o umetnosti života. Vođeni mudrim, dubokim i filozofskim mislima dve glavne junakinje, bićete bespovratno ulovljeni u nesvakidašnji svet kućepaziteljke Rene i pronicljive 12-godisnje bogatašice Palome.

Sustanarke zgrade povezuju se sudbinskim nitima i nadahnjuju i ispunjavaju živote jedna drugoj. Rene se trudi da održi stvoreni privid klišea jedne kućepaziteljke iako se iza te maske krije načitana, oštroumna i veoma inteligentna žena, zaljubljena u umetnost. Sa druge strane je Paloma, ubeđena u ništavnost života i odlučna da ga sebi oduzme. Obrt i prekretnica u njihovim životima dešava se dolaskom novog stanara, g. Ozua. Videvši ih pravim očima, on im donosi mir i duh Japana, novo svetlo i smisao postojanja.

Vođeni osećanjima sreće i tuge, otkrićete lepotu i tajnu života i osetiti beskrajan mir.

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

2 Comments

 • Marina
  Posted September 17, 2018 13:25 1Likes

  Draga Tatjana, hvala na prepruci i ovako i intrigantnoj recenziji, javljam se kad procitam!

 • Jelena
  Posted September 17, 2018 15:45 1Likes

  Zelela bih samo da dam jedan mali deo celoj ovoj prici. Tatjanu poznajem dugi niz godina. Kao sto je i sama rekla da je najteze pricati o sebi, dala sam sebi pravo da dodam malo zacina. Tatjana je neko ko u zivote ljudi ulazi sasvim neprimetno, nenadano, a ostavlja vrlo dubok trag. To je ono kad pomislite “ne moze vise”, a ona vas razoruza najjacim oruzjem…svojom dusom. Ovo je nesto najlepse sto je svima mogla dati. Zelim svima predivno druzenje sa njom, a ona je vec predodredjena za sve sto nam nudi!
  Upijajte inspiraciju, lepotu, zivot kroz caroban Tatjanin svet knjiga!☺️

Dodajte komentar

© 2023. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]