Natalia de Barbaro
“Ženski povratak sebi”

Žene – ujedno krhka i nežna, otporna i snažna bića, što zbog prirode koja nam je podarena, što zbog društvenih normi koje su nam nametnute. Sve to rezultira time da ne živimo u skladu sa sopstvenom prirodom, nego onako kako se od nas očekuje. Toliko se udaljimo od sebe, da svaki slučajni susret sa sobom, doživljavamo kao emotivni slom. Tada počinjemo da sumnjamo u sve ono što radimo, što jesmo, da se preispitujemo i najčešće umanjujemo. Ako ste se nekada ovako osetile, “Ženski povratak sebi” Natalie de Barbaro je putokaz koji treba pratiti.

Putovanje na koje vas ova psihološkinja i pesnikinja vodi, osvešćuje koliko se trudimo da budemo idealne majke, žene, preduzetnice.. Utrkujemo se sa sopstvenim ciljevima i u toj životnoj trci, život nam promiče pred očima.

Kako autorka kaže, vođene strahom da nećemo biti voljene, prihvaćene, uspešne, u nama komuniciraju Mučenica, Pokorna i Snežna Kraljica. O, kako sam se samo prepoznala u njima. To su baš oni razgovori koje i ja vodim, u sebi. I to je čar ove knjige, to prepoznavanje. Podseća nas i na Divlju devojčicu u nama čije prohteve bismo češće trebale osluškivati i ispunjavati ih. I na kraju nas upoznaje sa Srdačnom voditeljkom koja nas vodi na put do Odrasle.

Ovu knjigu ćete pročitati brzo i lako. Neće vam otkriti ništa što do sada niste čuli, ali će vas kroz lepu priču potkrepljenu inspirativnim primerima iz sopstvenog života, kao i iz života znamenitih ljudi, podstaći da budete nežnije i bolje prema sebi.

Ovo je pre svega knjiga o slobodi, i to onoj unutrašnjoj, koja podstiče na kreativnost i na radost.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

 

© 2023. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]