Mark Manson
“E, zabole me”

Mnoge u startu odbija ovaj naslov jer niko ne voli ljude koje okreću glavu od problema, koji su ravnodušni i apatični. Mark Manson u knjizi “E, zabole me” naglašava prave vrednosti i efikasno postavljanje životnih prioriteta. 

Svima nam je stalo do nečega, pa se samo postavlja pitanje: “Šta je to za šta biramo da nas zabole?”.

Za razliku od motivacionih knjiga u kojima se potencira pozitivno razmišljanje, ova knjiga dodje kao šamar, polivanje hladnom vodom kojom nas Manson navodi da odredimo šta nam je zaista bitno u životu i da se vodimo time kako bismo imali sadržajniji život. On navodi da su ljudska bića nesavršena i da nisu svi izuzetni. Smatra da je zabluda ići ka izuzetnosti i da kao prizemljenije osobe koje su prihvatile svoje strahove i nesigurnosti možemo živeti kvalitetnije živote.

Živimo u vremenu kada se potencira da svi treba da budemo izuzetni, posebni, da ostavimo jedinstven trag, inače se smatra da nismo uspeli u životu. Ovo deluje frustrirajuće i ide iz straha od prolaznosti i smrti. Prihvatanjem sebe i svojih životnih prioriteta, nećemo se sputati, naprotiv, dopustićemo sebi da se vinemo u one visine na kojima uživamo u vlastitom letu. 

Ova knjiga vam neće promeniti život, ali će vas sigurno osvestiti i olakšati vam življenje.

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

© 2023. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]