Marina Abramović
“Prolazim kroz zidove”

Moj prvi utisak nakon pročitane biografije “Prolazim kroz zidove” Marine Abramović je kakav je ona život živela i živi! Ova predivna, dirljiva, emotivna, duboka i duhovita knjiga pokreće nas na kreativnost i bolje korišćenje svojih potencijala!

Marina Abramović je najčuvenija umetnica performansa. Osmislila je jedinstvene metode izdržljivosti kojima je pomerala granice vlastitih potencijala i granice moderne umetnosti, preobražavajući sebe i svoju publiku.

Iako je imala teško detinjstvo, odrastajući u posleratnoj Jugoslaviji kod bake, bez roditelja do šeste godine, a onda uz surovu majčinu kontrolu, ona uspeva da se izdigne iznad svega toga svojom radoznalošću i željom da se umetnički izrazi na jedinstven, drugačiji način.

U svemu što radi, Marina se daje u celosti. Pa tako i u ljubavi. Dirnuće vas njena ljubavna priča sa Ulajem i Paolom i osetićete čitav spektar prejakih emocija od ljubavi, strasti, osećaja jednosti, do bola i patnje od koje može da se umre.

Kroz svoje performanse, Marina je pokazala da je umetnost život i da pripada svakome. To je Marinina svrha.

Nisam ispuštala iz ruku Marininu jedinstvenu životnu priču. Divim se njenoj snazi da uprkos neuspesima, kritikama, nerazumevanju njene umetnosti, ljubavnim krahovima, uspeva iz svega da ustane jača, bolja, emotivno i duhovno preobražena i spremna da pomera nove granice.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]