Marie Forleo
“Sve je rešivo”

Već duži period nisam čitala knjige koje se tiču ličnog razvoja. Iako se to indirektno dešava i čitanjem beletristike, knjiga “Sve je rešivo” u savršenom trenutku je došla u moje ruke. Kako to uvek i biva, kada je učenik spreman, učitelj se pojavi.

Marie Forleo je neko kome se dugi niz godina divim zbog svega što radi, zbog svoje kreativnosti, upornosti i doprinosa koji daje svetu. 

Knjigom “Sve je rešivo” podelila je neke od životnih najmoćnijih lekcija. Pišući o svom putu, o koracima koje je pravila, iako su bili teški, neprijatni, u početku i neuspešni, ali nije stala, nego je nastavila, tera nas na akciju, na razmišljanje, na rad, kako bismo i mi ostvarili svoju jedinstvenu svrhu i postigli uspeh.

Ono što su za mene najvažnije i najdragocenije lekcije koje sam dobila ovom knjigom su da moja težnja savršenstvu čini da stagniram, umesto da napredujem; da treba da počnem pre nego što sam spremna; da se izborim sa strahovima da ću biti odbijena i da ne prihvatam da budem odbijena; da eliminišem izgovore i pokrenem se na akciju!

Svakodnevno sam ujutro počela da zapisujem šta je ono što zaista želim i da i sebi to iskristališem. Već nakon sedam dana, osetila sam da sam osnažena i ohrabrena za prve korake. Probajte, jednostavno je.

Dok sam čitala, radila sam vežbe zadajući sebi male ciljeve i korake koji su odmah imali rezultate. Gledala sam inspirativne videe iz Marienog podcasta i toplo vam preporučujem da pogledate priču dr Tererai Trent: How To Achieve Your “Impossible” Dreams. Bićete nadahnuti!

Sve je rad i sve je rešivo ako ne čekamo da se samo reši i da nam nešto padne sa neba. Marie na duhovit i zabavan način nudi niz alata i ideja da krenemo u rešavanje izazova bez izgovora i ostvarimo svoje najluđe snove!

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

 

© 2023. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]