Letisja Kolombani
“Pletenica”

Da li našu sudbinu određuje mesto i porodica u kojoj smo se rodili? Naravno da da. Ali mi smo ti, u ovom slučaju TE, koje imamo pravo da biramo smer kojim će naša sudbina teći.

U ovom potresnom romanu “Pletenica” francuske autorke Letisje Kolombani pletu se priče tri žene, sa tri različite strane sveta, kultura i običaja. Ono što ih povezuje je odluka da se odupru nametnutoj sudbini i da budu same kormilari svog života. Priču svake od njih pokreće jedno veliko NE nametnutoj sudbini.

Prva priča prati Smitu, mladu i hrabru ženu iz Indije koja radi kao sluškinja zbog kojih se oseća poništena kao ljudsko biće.

“Ne moramo biti rođeni u imućnih porodici da bismo bili hrabri.” 

A vetar u leđa njenoj hrabrosti donosi misao da ne želi takav put svojoj ćerki.

Druga priča je o Đuliji, devojci iz Italije, koja, nakon nesreće koja je zadesila njenog oca, otkriva porodične tajne koje prete da ih sve povuku u ambis bespuća. 

Treća priča prati Saru, ambicioznu i uspešnu advokaticu iz Kanade, koja ne zna za prepreke i poraze, sve dok se ne suoči sa saznanjem da je teško bolesna.

Dirnula me je snaga i otpornost ovih žena suočenih sa izazovima života. “Pletenica” nije samo roman o ljubavi, gubitku, hrabrosti i snazi žena, ona je podsetnik o značaju međusobne podrške i podignuti glas svih hrabrih žena širom sveta.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

 

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]