Haruki Murakami
“Sputnik ljubavi”

Koliko je Murakami veliki pisac shvatićete u romanu “Sputnik ljubav”. Nisam mogla da prestanem da se divim veštinama ovog virtuoza. Neprevaziđen je u spajanju realnog i nerealnog i u prenošenju najsnažnijih emocija.

Ovo je roman o neuzvraćenoj ljubavi, čežnji i ljubavnom bolu.

Usamljenost i potraga za smislom glavne su karakteristike troje Murakavijevih junaka zarobljenih u trouglu neuzvraćenih ljubavi.

I kao što satelit Sputnik kruži oko Zemlje u beskrajnom krugu bez početka i kraja, tako i naši junaci tragaju za smislom u beskraju svojih želja, čežnji, strasti i požude. I kao što je Lajka žrtvovana u Sputniku  zbog dobrobiti čovečanstva, tako je nekada potrebno podneti žrtvu zbog ljubavi.

Svako od nas je jednom u životu imao svoju Sputnik ljubav, neuzvraćenu ljubav ili ljubav koja nije pronašla nas. Čitajući ovaj genijalan roman, setićete se prošlih ljubavi, neuzvraćenih i onih kojima je vi niste uzvratili. Nateraće vas da razmislite da li je vašem traganju došao kraj ili je krajnje vreme da prestanete besciljno da kružite po orbiti, sletite na Zemlju i učinite pravi korak za vas.

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

© 2023. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]