Delija Ovens
“Tamo gde rakovi pevaju”

 

Kako ćete samo voleti ovaj dirljivi roman!

“Tamo gde rakovi pevaju” Delije Ovens veličanstvena je priča o odrastanju, moći prirode i ljubavi.

Kaja Klark je radoznala i razigrana devojčica koja sticajem životnih okolnosti ostaje da živi potpuno sama u kolibi u kojoj je odrasla u močvari u blizini gradića Barli Kouv, na obali Severne Karoline. Močvara je za Kaju predstavljala slobodu od ljudi, od društvenih stega, od okvira.. Močvara je bila njen dom, sloboda, snaga i smisao. Koliba “za čitanje” je bilo dovoljno udaljeno mesto gde je mogla da čita reči i čita divljinu.

Kada je odrasla, njena neobičnost i lepota privukli su pažnju dvojice mladića, a to je pokrenulo niz događaja koji će skoro potpuno promeniti Kajin život. Po prvi put u životu uviđa da na svetu postoji veća i jača moć od moći prirode – moć ljubavi.

Skoro sve što je Kaja znala, naučila je od divljine. Močvara ju je othranila, odgajila i štitila kako niko drugi to nije hteo i umeo. Prihvatila je da je ukorenjeni deo svoje zemlje i prirode i prihvatila je njen prirodni poredak koji je jednako siguran kao plima i oseka. Prihvatila je i prigrlila sve one koje je izgubila i dobila živeći svoj neobično običan život.

Ne želim dublje da vam otkrivam radnju ovog romana, želim da sami  uživate čitajući i otkrivajući misteriju jedne smrti, lepotu ljudske plemenitosti, prirode i svega onoga što ona pruža na mestu gde rakovi pevaju.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

© 2023. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]