Dejvid Iglman
“Mozak”

Onoliko koliko znamo o svemiru, a koliko je neistraženog i nepoznatog prostranstva,  toliko znamo o mogućnostima i kapacitetima mozga. Ostaje beskraj onoga što tek treba da otkrijemo.

Neuronaučnik Dejvid Iglman u svojoj knjizi “Mozak” piše upravo o našem čudu-mozgu. Osvestila sam čitajući ovu knjigu koliko informacija procesuira moj mozak u svakom trenutku, a da toga nisam ni svesna. Od jutarnjeg ispijanja kafe i prinošenja šoljice usnama, preko tumačenja različitih simbola iskucanih na papiru, pritom formirajući mišnjenje o istim, do pokretanja tela, hodanja, tumačenja slika koje moje čulo vida percipira itd. Mozak je najsavršeniji kompjuter ikada.

Ono što Dejvid istražuje i predočava nam je da možemo da preoblikujemo naš mozak adekvatnim radnjama, da usporimo procese zaboravljanja ili propadanja naših nervnih ćelija, a samim tim sprečimo ili usporimo razvoj Parkinsonove i Alchajmerove bolesti. 

Spremite se za putovanje kroz sopstveni unutrašnji svemir i otkrivanje tajne kako mozak oblikuje naš život i kako naš život oblikuje mozak.

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]