Coco Davez
“Faceless”

Knjiga “Faceless” Coco Davez je očaravajuća u svakom smislu. Praznik za oči i dušu.

Coco Davez, pseudonim Valerije Palermo, je umetnica koja je postala prepoznatljiva po svojim portretima bez lica. Slikajući portret u čast Peti Smit, kojom je Coco bila opčinjena, umetnica je iskazala nezadovoljstvo svojim delom i obrisala lice. Ova greška je postala vizuelni identitet njenog stvaralaštva jer iako portreti Coco Davez nemaju lice, nepogrešivo prenose osobu i ličnost, izraz i stav.

“Faceless” je grafičko odavanje počasti svim umetnicima koji su uticali na život i delo Coco Davez. Omaž predstavljaju bezlični, a opet lični portreti relevantnih ličnosti iz oblasti umetnosti i kulture poput Vudi Alena, Dejvida Bouvija, Bitlsa, Volt Diznija, Hermana Hesea, Dejvida Linča, Pabla Pikasa, Kventina Tarantina i drugih. Svaki portret je propraćen kratkim prikazom uticaja i važnosti tog umetnika za autorku, kao i sećanja koja joj bude umetnikova dela. Komentari portreta su vrlo lični i podsećaju na formu dnevnika same Coco Davez. 

“Faceless” je knjiga-galerija, očaravajuća za gledanje i laka za čitanje. U njoj ćete uživati lagano otkrivajući dvosmerno lica velikih umetnika i same autorke.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

 

© 2021. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]