Bet Kempton
“Vabi-sabi”

Oduvek me je fascinirao Japan. Iz moje perspektive to je druga planeta, druga civilizacija. Divim se njihovom umeću da usklade duhovnost, tradiciju, umetnost, nauku i tehnologiju.

Bet Kempton je nakon dugogodišnje veze sa Japanom gde je živela, radila i proučavala japansku kulturu napisala ovu interesantnu knjigu.

Vabi-sabi je japanska mudrost za savršeno nesavršeni život. To je koncept koji menja perspektivu i pogled na život. Ohrabruje nas da usporimo, povežemo se sa prirodom, volimo sebe onakvim kakvi smo i prihvatimo prolaznu prirodu stvari.

Japanci ne umeju da definišu vabi-sabi. On je toliko deo njihove kulture da oni imaju osećaj da se rađaju sa njim. 

Ova knjiga je pravo osveženje, protivotrov za naše prebrze živote prepune jurnjave za materijalnim vrednostima. Vabi-sabi je mudrost koja nas podseća da tražimo svoju svrhu iznad materijalizma, da cenimo jednostavnost i uočimo ono što je zaista važno.

Da bismo uzdigli naš duh, potrebno nam je da počnemo da primećujemo lepotu oko nas, da ne dopuštamo da život juri mimo nas. I ono što je najvažnije, potrebno je da se oslobodimo suda drugih i beskrajne potrebe za savršenstvom. Kada počnemo da vidimo sebe kao savršeno nesavršena blaga, granice za nas više neće postojati. 

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]