Ana Bugarinović
“Konji moje duše”

Najvažniji put kojim treba da se uputimo u životu je onaj koji vodi ka našem biću. Kada se rodimo, mi smo predivni, apsolutno svoji, apsolutno slobodni da iskažemo svoje osećaje, da želimo i da maštamo. Kako zakoračimo životnom stazom, susrećemo se sa društvenim očekivanjima koja nas lagano odvode on naše istinske prirode. Počinjemo da se prilagođavamo tim očekivanjima sa željom da budemo prihvaćeni, voljeni, podobni. To nas odvodi od naše suštine i tada počinjemo da se osećamo zaglavljeno, tužno, usamljeno, ali ne možemo da dokučimo razloge tome.

Zrelost ne dolazi samo sa godinama, nego sa buđenjem svesti, sa prvim korakom ka sebi, sa podsećanjem naše istinske prirode.

Sloboda se ogleda u tom procesu prihvatanja i izražavanja svoje autentične prirode, bez obzira na društvena očekivanja, osude okoline ili unutrašnje strahove. Sloboda je dopuštanje da budemo ono što jesmo, da se povežemo sa svojim istinskim osećajima, potrebama i željama, bez osećaja krivice.

Naša duša postaje slobodna onog trenutka kada se suočimo sa potisnutim emocijama, kada prihvatimo svoje mane i nesavršenosti, svoju jedinstvenu prirodu sa samopouzdanjem i ljubavlju.

Knjiga “Konji moje duše” Ane Bugarinović govori upravo o tom putu oslobođanja duše, o buđenju.

Glavna junakinja romana, Lukrecija, samosvesna je i cenjena profesorka Filozofskog fakulteta u Livornu. Ona naizgled živi život iz snova; uvažena je, pametna, lepa, profesionalno i finansijski ostvarena. Ipak, osećaj odbojnosti prema životu, prema svom braku, usamljenost i nezadovoljstvo pratili su je u senu. To je neretko dovodilo do paničnih napada i ona odličuje da se obrati psihoterapeutu.

Ono što izlazi na površinu kroz taj proces, sve je ono što je odbijala da prizna sebi. Lagano skidajući okove sa svoje duše, ona počinje da se priseća svoje grive i svoje divljine.

Veza koju ostvaruje sa svojom studentkinjom vodi je na put oslobađanja u vezi sa svojom seksualnošću, osećajem krivice i prihvatanjem istinske prirode. Konji njene duše konačno počinju da galopiraju stazama slobode.

Knjiga “Konji moje duše” Ane Bugarinović izuzetno je važna jer nas ohrabruje da se uputimo putem ka našoj autentičnosti i slobodi, da se vratimo svojoj suštini i budemo ono što zaista jesmo.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]