Aleksandar Mekol Smit
“Prva damska detektivska agencija”
“Žirafine suze”

Pred vama su prve dve knjige iz krimi serijala “Prva damska detektivska agencija”  britanskog autora, Aleksandra Mekol Smita po kojoj je i stekao svetsku slavu. Ukoliko vam se dopadnu ove knjige koje se čitaju lako i brzo, ne brinite se, družićete se dugo sa Aleksandrovim likovima jer serijal sadrži dvadeset i jedan nastavak.

Dragovena Ramocve glavna je junakinja ovih knjiga i radnji smeštenih u Južnoj Africi. Nakon smrti oca koji joj ostavlja imetak kako bi započela svoj posao, on se nadao da će to biti trgovina, Mma Ramocve otvara detektivsku agenciju. U knjizi “Prva damska detektivska agencija” kroz niz slučajeva, zaokruženim najintenzivnijim, potragom za nestalim detetom, pronicljiva, šarmantna i intuitivna Dragocena koristi neuobičajene metode kako bi ih razrešila. I sama prolazi kroz opasne, ali za nju i izazovne situacije, otkrivajući svoje, duboko potisnute boli iz prošlosti, ali i želje i emocije. 

U drugoj knjizi pod nazivom “Žirafine suze” Dragocena Ramocve susreće se sa novim slučajevima od kojih će je najviše dirnuti nerazrešeni nestanak mladića za čijom potragom i posle 10 godina, majka slomljenog srca ne odustaje. Bocvanska Agata Kristi pored poslovnih izazova, prolazi i kroz lične, bračne sa plemenitim gospodinom kome je poverila svoje srce, Matekonijem.

Ove knjige ne pomeraju granice, ali čine da se zabavite, osećate prijatno, lepo i razgalite pred ljudskom dobrotom, neiskvarenošću i plemenitošću.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

 

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]