5 romana o ljubavi koje ćete voleti

Ljubav – neizostavni životni začin, pokretač svega, težnja i smisao postojanja svakog čoveka. Ljubav treba slaviti svaki dan, negovati je i hraniti i podsećati se koliko nam je dragocena. U to ime, podsećam vas na 5 romana koji govore o raznim vrstama ljubavi, o životnim pričama koje ća vas nadahnuti.

 • “Engleski pacijent” Majkl Ondačija poznat vam je, verovatno, po istoimenom filmu koji je zasluženo osvojio 9 Oskara. Iako sam uvek pre za čitanje knjige, oni koji se ipak ne odluče za to, od srca vam preporučujem ovaj fenomenalan film!
  Sa jedne strane, “Engleski pacijent” je odličan ratni roman koji govori o stradanju za vreme Drugog svetskog rata i ranjenim sudbinama četiri duše kojima se putevi ukrštaju, a sa druge strane to je dirljiva priča o zabranjenoj ljubavi koja će promeniti sudbine svih koji su bili njom zahvaćeni.
 • “Gospođa Hudini” američke autorke Viktorije Keli predivna je ljubavna priča o strastvenim supružnicima Hudini – Bes i Hariju. Njihova ljubav je bila toliko snažna, da je prkosila čak i smrti. Slavni iluzionista, Hari, pre svoje smrti, obećao je dragoj da se tu njihova ljubav ne završava. Kada je preminuo, Bes prati tragove i poruke koje pronalazi na nemogućim mestima i oživljava njihovu ljubav.
 • “Devojka s pomorandžama” Justejn Gordera predivna je priča o potrazi za pravom ljubavi, o hrabrosti i upornosti da se istraje u svojim ciljevima.
  Georg je petnaestogodišnji dečak koji dobija pismo od oca, koji je preminuo kada je dečak imao četiri godine. Otac je napisao dirljivo i emotivno pismo o misterioznoj devojci s pomorandžama. Pismo budi Georgova sećanja iz najranijeg detinjstva i pomaže mu da bolje spozna sebe, upoznajući svog oca na način na koji nije imao priliku.
 • “Osluškivanje srca” Jan-Filip Zendkera ljubavna je priča ispričana bez trunke patetike. Čitajući je, nateraće vas da zažmurite, probudite sva čula i oslušnete, jer su najbitnije stvari nevidljive.
  Džulija Vin, američka advokatkinja, dolazi u Burmu tragajući za nestalim ocem. Vođena je jedinim tragom ostalim za njim, ljubavnim pismom starim 40 godina, namenjenim nekoj ženi u Burmi. Trag je vodi do starca koji joj otkriva tajanstvenu očevu prošlost i menja njenu sadašnjost zauvek.
  Čitajući ovu uzbudljivu, tajanstvenu i dirljivu priču, bićete svedoci ljubavi koja slepima daruje vid, ljubavi jačoj od straha koja čini smisao zivota, jača nas i ne poznaje granice.
 • “Tamo gde rakovi pevaju” Delije Ovens veličanstvena je priča o odrastanju, moći prirode i ljubavi.
  Kaja Klark je radoznala i razigrana devojčica koja sticajem životnih okolnosti ostaje da živi potpuno sama u kolibi u kojoj je odrasla u močvari u blizini gradića Barli Kouv, na obali Severne Karoline. Močvara je za Kaju predstavljala slobodu od ljudi, od društvenih stega, od okvira.. Močvara je bila njen dom, sloboda, snaga i smisao.
  Kada je odrasla, njena neobičnost i lepota privukli su pažnju dvojice mladića, a to je pokrenulo niz događaja koji će skoro potpuno promeniti Kajin život. Po prvi put u životu uviđa da na svetu postoji veća i jača moć od moći prirode – moć ljubavi.

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

© 2024. Sva prava zadržana.

[mc4wp_form id="278"]